Veiligheid staat bovenaan bij 12SPRINGS Trampolines. We vinden het belangrijk dat je veilig en lang gebruik kunt maken van onze producten. Op meerdere manieren zorgen we daarvoor. Niet alleen is ons assortiment zodanig ingericht dat er alleen producten in zitten van zeer hoge kwaliteit, maar we informeren je bijvoorbeeld ook over veiligheidsrichtlijnen en geven hierover advies. Ook houden we de productveiligheidsregels zeer goed in de gaten. Vanaf 01-01-2021 gelden er nieuwe veiligheidsregels. Meer hierover kun je in dit artikel lezen.

Veiligheidsnet verplicht bij opbouw en Inground trampolines
Per 1 januari 2021 is het verplicht om alle opbouw en Inground trampolines te voorzien van een veiligheidsnet. Je kunt deze trampolines inclusief veiligheidsnet via onze webshop bestellen.

Val dempende ondergrond bij Flat to the Ground trampolines
De Flat to the Ground trampolines mogen alleen worden geleverd zonder veiligheidsnet, mits er een val dempende ondergrond rondom de trampoline wordt geplaatst. Je kunt een Flat to the Ground trampoline vanaf nu dus kopen zonder veiligheidsnet en dan zorg je zelf voor een val dempende ondergrond en/of je bestelt een veiligheidsnet mee.

Een val dempende ondergrond moet minimaal 65 cm rondom de trampoline worden aangebracht.

Bekijk hieronder de mogelijkheden. Je kunt met ons contact opnemen om meer informatie te ontvangen en, indien gewenst advies op maat.

• Gras
Gras als valdempende ondergrond

• Kunstgras

Kunstgras als valdempende ondergrond

• Valzand

valdempend zand

• Houtsnippers

Houtsnippers als valdempende ondergrond

• Boomschors

Boomschors als valdempende ondergrond

• Rubberen tegels

valdempende rubber tegels

Uitzondering: sport trampolines
De Akrobat Primus Sport serie is het paradepaardje onder de trampolines. De trampolines uit deze serie zijn geschikt voor intensief gebruik en serieuze springers. Het gaat hier om een trampoline voor sport doeleinden en niet om een speelgoed trampoline. De sport trampolines (Flat to the Ground en Inground trampolines) kunnen in sommige gevallen ook zonder veiligheidsnet worden verkocht.

Ook hier adviseren wij een val-dempende ondergrond rondom de trampoline te plaatsen. Ons advies is om minimaal 1-1,5 meter rondom de trampoline aan te houden.


Vragen
Mocht je vragen hebben over de nieuwe veiligheidsregels? Of wil je meer weten over bijvoorbeeld val-dempende ondergrond? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag.