Zoek je de beste Trampoline voor je tiener? Dan gaat dit artikel je zeker helpen. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind, dus het kan best lastig zijn om de perfecte Trampoline te kiezen.

Belangrijke factoren
De basiscomponenten van elke Trampoline zijn het frame, de springmat, de veren en het veiligheidsnet. Dit zijn de belangrijkste factoren waar je ook rekening mee moet houden bij het kiezen van de veiligste en meest duurzame Trampoline voor je tiener. Als je een Trampoline voor je tiener koopt, moet je extra letten op een paar belangrijke functionaliteiten, namelijk: draagvermogen, springkwaliteit en veiligheid. Daarnaast is het goed om ook rekening te houden met kwaliteitsfabricage, mechanische sterkte en duurzaamheid.

Een grote Trampoline met een hoog draagvermogen
Tieners staan, ​qua grootte en gewicht, dichter bij volwassenen dan jonge kinderen. Ze zijn ook op een leeftijd waar ze graag vrienden uitnodigen om te komen springen en om tricks te komen doen. Het formaat van je nieuwe Trampoline is dus erg belangrijk, net als een hoog draagvermogen. Het is aan te raden om een Trampoline te kiezen voor je tiener met een diameter van +430cm en een draagvermogen van minimaal 100kg. Je geeft je tiener dan een veilige en stabiele trampoline waar hij of zij lang plezier van heeft.

Een Trampoline met optimale springkwaliteit voor veilig en hoog stuiteren
Is jouw tiener hyperactief en is gewoon Trampolinespringen vooral saai? Zorg er dan voor dat de springmat van hoge kwaliteit is en een goede springkwaliteit heeft, en tegelijkertijd dat het geen negatief effect heeft op de botten of gewrichten van je tiener. Hoogwaardige springmatten zijn dik geweven en met stevige stiksels aan de veren bevestigd. Veren zijn een andere zeer belangrijke factor in de springkwaliteit van de Trampoline. Op deze manier zorg je voor uren springplezier!

De beste trampoline voor je tiener uitkiezen

Een veilige Trampoline die blessures voorkomt
Ongelukken gebeuren, dus veiligheid is iets waar je ook zeker op moet letten. Een veilige Trampoline heeft:

- een veiligheidsnet dat de impact bij een val opvangt en tevens voorkomt dat springers buiten het Trampolinegebied vallen;
- hoogwaardige veervulling die blessures voorkomt bij onhandige sprongen;
- rechte Trampoline palen met foam hoezen.

Een duurzame Trampoline voor langdurig gebruik
Niemand wil elk jaar een nieuwe Trampoline kopen. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in een goede Trampoline van hoogwaardige materialen waar je lang plezier van zult hebben. Let op het frame. Is het een zwaar stalen frame, gemaakt van gecertificeerde materialen? Die zorgen namelijk voor een stabiele én duurzame Trampoline. Hoogwaardige Trampolineframes zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal, dat dankzij geavanceerde technologie tientallen jaren meegaat zonder te roesten!

De springmat heeft ook invloed op de duurzaamheid van de Trampoline. Het moet gemaakt zijn van water- en UV-bestendige materialen. Sterke stiksels dragen bij aan de scheurvastheid van de Trampoline. Hoogwaardige Trampolines hebben zeer sterke stiksels, die maximale veiligheid en scheurvastheid garanderen.

Tieners hebben andere behoeften en kunnen een veeleisende Trampolinegebruiker zijn. Een Trampoline voor tieners moet daarom zo zijn ontworpen dat ze veilig kunnen springen en veel plezier hebben. Het kiezen van de juiste trampoline voor je tiener kost hierdoor wat tijd en moeite. Maar met behulp van het bovenstaande adviezen, zul je zeker de perfecte vinden! En bij twijfel kun je altijd even contact met ons opnemen of kom langs en probeer eerst de trampolines uit. We helpen je graag!

 

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 21-04-2022 - 10:00 uur