Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Trampoline?

Je bent op zoek naar een Trampoline. En er zijn dan een aantal opties waar je rekening mee kan houden om de keus te maken.

We beginnen met de verschillende soorten. Denk hierbij aan de staande Trampoline op poten. Deze wordt standaard geleverd met een veiligheidsnet en een trapje.
Dan hebben we de Inground Trampoline. Deze Trampoline is net als een staande Trampoline, maar dan met kortere pootjes. De opstap is hiervan vele malen lager dan de staande.
Omdat deze ingegraven moet worden is deze minder flexibel aan de positie in je tuin. Hou hier ook rekening mee.

Zo hebben wij ook een Flat to the Ground. Zoals de naam het al zegt, is deze Trampolie vlak aan de grond en verre weg de mooiste afwerking van de verschillende soorten.

 

Welke vorm Trampoline

We kennen hierin twee vormen. We hebben de ronde en traditionele Trampoline en de rechthoekige.
Vaak zien we dat men de ronde vorm kiest voor jongere kinderen, omdat deze vorm meer uitnodigt om rondjes op te lopen of te rennen. Kijken we naar spring performance van een Trampoline dan is de rechthoekige Trampoline een betere keus. Op deze Trampolie kan je namelijk meer sprong kracht halen.

Heb je minder ruimte in je tuin, dan is de rechthoekige Trampoline de betere keus, gezien deze minder ruimte dan is beslag neemt door de vorm. Dit ook omdat je op iedere plaats van de Trampoline dezelfde ruimte hebt om te springen. Kijken we naar de ronde Trampoline dan heb je volledige lengte alleen als je precies in het midden van Trampoline staat.  Echter zie je in de praktijk dat je nooit helemaal midden in de Trampoline staat en je dus de maximale lengte niet echt zal benutten.

Omdat we weten dat Akrobat Trampolines jaren meegaan, adviseren wij altijd dat het goed is om naar de toekomst te kijken. Kinderen worden nou eenmaal snel groot en zal er al snel meer behoefte zijn aan een Trampoline met meer spring performance.

 

De juiste afmeting Trampoline kiezen

Kies nooit een te kleine Trampoline. Zeker als je er rekening mee gaat houden dat je kind al snel groeit. Het is dan ook belangrijk dat je jonge springer de ruimte heeft om een toffe trick te kunnen springen op de ruimte die een Trampoline biedt. Is er uiteindelijk te weinig ruimte om te kunnen doen wat ze willen, zal je al snel zien dat de Trampoline nauwelijks nog gebruikt wordt.

Voor het opmeten van de ruimte is het van belang dat je de buitenzijde van de Trampoline opmeet. Dit is de gehele afmeting inclusief het randkussen.
Voor een springer is juist de oppervlakte van de springmat weer erg belangrijk.

Wil je precies weten wat de oppervlakte is van de springmat, klik dan deze link om de video te bekijken.

Maar welke maat kan je nou het beste nemen?
Bij een ronde Trampoline kan je als snel denken aan 365cm. Dit is de maat waar de kinderen nu al lekker op kunnen springen, maar ook als e straks een jaar of 14-15 zijn.
Bekijken we de rechthoekige dan mag je al snel denken aan de afmeting 335x244cm. Ook is deze maat erg geschikt voor de wat kleinere tuinen. Heb je meer ruimte of wil je meer ruimte hiervoor vrijmaken, dan is de 380x250cm een mooie maat. Uiteraard zijn er nog grotere maten. Hoe groter je het houdt, hoe leuker je het houdt naar de toekomst toe en hoe lekkerder de Trampoline springt.

 

Waar let ik op met het springdoek?

Trampolines worden tegenwoordig veel vaker volledig in de grond weggewerkt. En hierdoor wordt ook het springdoek steeds belangrijker.

Omdat de Trampoline in de grond ligt, kan de lucht die normaal verplaatst wordt, niet meer weg. Hierdoor spring je op een luchtzak en springt de Trampoline minder lekker. Daardoor krijg je ook minder hoogte in je sprongen, waardoor je minder tijd hebt om je tricks goed uit te voeren. Vanuit Akrobat hebben ze hier een goede oplossing voor gevonden. Een springmat die veel meer open is dan de standaard familie springmat.

Kijk je dan naar de AkroVent Sport variant dan is een belangrijke eigenschap dat deze springmat voor 70% open is. Dat houdt in dat het gaat om 70% lucht en 30% materiaal. Op die manier is er geen Trampoline voor thuisgebruik die beter springt.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan zeker onze video waar het verschil precies in uitgelegd wordt.

 

Conclusie

Zoals je gelezen hebt is er veel om rekening mee te houden voor je een keuze. En wij helpen je graag bij die keuze.
En uiteraard kan je ook onze showtuin in Rhenen bezoeken om de verschillen te zien, maar ook zeker om de Trampolines te kunnen uitproberen. Zeg nou zelf, try before you buy is de mooiste optie als het gaat om jouw perfecte Trampoline te kunnen aanschaffen.

Onder aan onze website vind je onze contactgegevens en openingstijden. Ons vakbekwaam personeel helpt je graag met een keuze maken.

We leggen alles ook nog uit in een volledige video. Klik dan hier.

 

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 26-08-2022