Waaraan herken je een Trampoline van hoge kwaliteit?

 

Trampolinespringen neemt steeds meer aan populariteit toe, omdat het een geweldige vrijetijdsbesteding is en goed is voor je gezondheid en algemene welzijn. Je wil graag een Trampoline aanschaffen, maar er zijn ontzettend veel soorten en merken Trampolines op de markt te vinden. Het liefst wil je een Trampoline van hoge kwaliteit, zodat het lang meegaat en waar jarenlang op gesprongen kan worden. De kwaliteitschecks in dit artikel gaan je daarbij helpen.

 

Een sterk Trampoline frame van duurzaam materiaal

Het frame is het belangrijkste onderdeel van je Trampoline. Je kunt merken dat het van hoge kwaliteit is, als het gemaakt is van sterk en duurzaam materiaal.

De meest duurzame Trampolineframes zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, met een sterke zinkcoating. Dit garandeert dat het een mechanisch sterk frame is én bestand is tegen roesten.

Je kunt ook letten op hoe je de Trampolineonderdelen aan elkaar moet bevestigen. Veel losse schroeven, moeren en bouten? Het kan ervoor zorgen dat het je Trampoline instabieler maakt. Schroeven kunnen ook losdraaien tijdens het springen en vervolgens kwijtraken. Je Trampoline staat dan niet meer stevig en wordt onveilig om op te springen.

Dankzij innovatieve ontwikkelingen zijn de meeste Trampolines van hoge kwaliteit eenvoudig aan elkaar te koppelen. Het frame heeft namelijk geen schroeven en je hebt geen gereedschap nodig om het in elkaar te zetten.

Sterk Trampoline frame - Akrobat

Kwaliteitscheck:
V  sterk frame van gegalvaniseerd staal met zinkcoating
V  onderdelen eenvoudig aan elkaar te koppelen
V  gemaakt van duurzaam materiaal
V  certificaat

 

Veilige springveren die roest resistent zijn

Goed kunnen springen op je Trampoline? Let op de springveren. De springveren zorgen mede voor de hoge kwaliteit van een Trampoline. Ze spelen een belangrijke rol bij de springperformance. Springveren van hoge kwaliteit zijn gemaakt van roestvrijstaal of weer-resistent materiaal en maken een fijne en hoge sprong mogelijk.

De meeste springveren roesten erg snel. En door de steeds herhalende harmonicabeweging van een veer die roest, zie je dat de veer vervolgens niet meer goed terug veert en zijn elasticiteit verliest. De springveer zal geluid gaan maken tijdens het springen en is er zelfs kans dat de springveer breekt. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Kwaliteitscheck:
V  gemaakt van roestvrijstaal of weer-resistent materiaal
V  springveren zonder roest
V  geen geluid tijdens springen

Trampoline springveren van Akrobat

Niet zomaar een springmat

De Trampoline springmat, ook wel het Trampoline springdoek genoemd, kan voor een zeer soepele en comfortabele sprongervaring zorgen. Je kunt een hoge kwaliteit springmat herkennen aan goede luchtdoorlatendheid. Heeft de springmat een zeer open structuur, dan kan alle lucht gemakkelijk door de mat heen en sta je niet als het ware op een ‘luchtzak’ te springen.

Wist je dat? Er zijn springmatten verkrijgbaar die maar liefst 70% luchtdoorlatend zijn! Je springt daardoor hoger en dieper, omdat je bijna geen luchtweerstand meer ervaart tijdens het springen. We hebben het hier over de speciale AkroVentSport springmat die wij leveren. Het is niet zomaar een springmat. Het komt overeen met de high performance springmatten uit de wedstrijdsport.

 

Let er ook op of je Trampoline springdoek UV-bestendig is en tegen grote temperatuurverschillen kan. Zo weet je zeker dat het tegen allerlei weersomstandigheden kan en langer mee gaat. Wel zo handig als de Trampoline het hele jaar buiten blijft staan. En gebruik zeker ook een afdekhoes in het najaar en de winter voor nog meer bescherming.

Kwaliteitscheck:
V  hoge luchtdoorlatendheid
V  open structuur springmat
V  gemaakt van UV-bestendig materiaal
V  afdekhoes voor extra bescherming

beste Trampoline springmat van Akrobat

Trampoline randkussen zonder geklapper

Niets is zo vervelend als steeds het geklapper van een randkussen op een Trampoline. En dat hoeft helemaal niet te gebeuren! Schaf je een Trampoline van hoge kwaliteit aan, dan zit er ook een zeer goed randkussen op. Het is zeer sterk, kan je opvangen als je erop landt, kan tegen verschillende weersinvloeden, voorkomt dat je met je voeten tussen de springveren komt én klappert niet. Je kunt veilig en rustig trampolinespringen.

Kwaliteitscheck:
V  een ‘stil’ randkussen
V  gemaakt van sterk en duurzaam materiaal
V  randkussen blijft strak op de springveren liggen

Veilig, veiliger, veiligst: een Trampoline veiligheidsnet

Een veiligheidsnet beschermt je tegen het vallen van de Trampoline. Je ziet ze zowel bij de Trampolines op poten, de Above the Ground Trampolines, als bij de Inground Trampolines die net iets boven het maainiveau uitkomen en de Flat to the Ground Trampolines die helemaal gelijk lopen met de grond. Ook de kwaliteit van je veiligheidsnet is heel belangrijk en maakt een Trampoline van hoge kwaliteit. Het moet ten alle tijden veilig en sterk blijven en mag niet vervagen in het zonlicht of rotten in de winter.

Kwaliteitscheck:

V  veiligheidsnet van duurzaam en dik materiaal
V  sterke veiligheidsnet palen, beschermd met dik schuim
V  gemaakt van ultra UV-bestendig polyurethaanmateriaal

Akrobat Trampoline veiligheidsnet

Trakteer jezelf op een hoogwaardige Trampoline

12SPRINGS laat graag iedereen een gat in de lucht springen op een Trampoline van hoge kwaliteit. Met de kwaliteitschecks in dit artikel weet je waaraan je een Trampoline van hoge kwaliteit kunt herkennen. Op deze Trampolines spring je ontzettend fijn en veilig. En je kunt er jarenlang van genieten. Zoals je hebt gelezen, draagt ieder Trampoline onderdeel daaraan bij. Kom het ook zeker eens met eigen ogen bekijken en kom het uittesten bij ons in de showtuin in Rhenen. Dan wil je ook niets liever meer dan springen op een Trampoline van hoge kwaliteit.

 

 

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 12-08-2022