In ground trampoline of een opbouw trampoline


In ground trampoline

Trampoline ingraven. Hierdoor behoud je de uitstraling van de tuin. Verder wordt de valhoogte teruggebracht wat zorgt voor extra veiligheid voor uw kinderen. Een 12SPRINGS of Akrobat in ground trampoline heeft een hoogte van ca. 23 cm. Dit is de minimale hoogte welke nodig is om ervoor te zorgen dat de trampoline toch goed blijft springen doordat deze voldoende zijn lucht kwijt kan tijdens het springen. U ziet overal alternatieve middelen bijvoorbeeld door gaten in randkussens te maken. Dit helpt echter maar gedeeltelijk en de trampoline zal dus minder goed gaan springen en meer geluid gaan veroorzaken (en het randkussen gaat er niet mooier van uitzien). Om voldoende ruimte onder de springmat te hebben moet er een kuil met een diepte van ongeveer 70 cm worden gegraven (knikkerpot). Aan het randkussen is gaasdoek gestikt wat tot op het maainiveau loopt, wat vastgezet kan worden met wat haringen. Dit voorkomt dat er ballen of speelgoed onder de trampoline kunnen komen. Wilt u meer info over trampoline ingraven kijk bij de downloads en handleidingen.


Opbouw trampoline (staande trampoline)

Onder opbouw trampolines verstaan we de trampolines waarbij niet hoeft te worden gegraven. Deze trampolines zijn dus eenvoudig verplaatsbaar. Door de hoogte van de trampoline is het wel aan te bevelen om hier een goed vangnet omheen te plaatsen. Doordat de lucht onder de trampoline tijdens het springen zich vrij kan verplaatsen geeft deze optie de beste sprongeigenschappen.


Trampoline rechthoekig of trampoline rond


Trampoline rechthoekig

Doet uw kind graag aan gym of zit het op turnen? Dan is een rechthoekige trampoline de beste keus. Dankzij de vierkante trampoline vorm springen deze modellen lichter en wordt er meer sprongkracht uit de trampoline gehaald. De reden hiervoor is dat je minder m2 meter springmat in beweging moet brengen en dus minder lucht verplaatsing en massa. En daarnaast gaar er minder sprong energie verloren in de veren doordat deze niet rondom gelijkmatig worden belast. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een rechthoekige trampoline beter in uw tuin is in te passen.


Trampoline rond

Met een ronde trampoline word je gemakkelijk naar het midden geleid. Dit geldt echter voornamelijk voor de ongeoefende springers. Heb je een aantal uren op de trampoline gestaan dan weet je jezelf steeds beter bij te sturen en benut je veel meer het gehele oppervlak van de trampoline. Op grotere ronde trampolines kunnen ook gemakkelijker meerdere personen tegelijk springen, doordat je in alle richtingen de ruimte hebt. Je moet hier echter wel denken aan trampolines vanaf een diameter van 360 cm of groter.


Welk type randkussen

De ronde en rechthoekige modellen van 12SPINGS en Akrobat-trampolines kennen twee verschillende types trampoline randen:
Trampoline rand type Medium (Levensduur +/- 6/7 jaar)
Trampoline rand type Extra (Levensduur +/- 12-15 jaar)


Randkussen Medium

Het randkussen is gemaakt van PVC zeildoek en gevuld met 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber. Dit veilige randkussen heeft een brede overlap over de veren en de buizen. Het randkussen wordt door middel van elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd. Vergelijken we dit randkussen met wat er elders in de markt is te krijgen dan is dit al een topkwaliteit met betrekking tot veiligheid en levensduur (4*).


Randkussen Extra

Topkwaliteit gebruikte materialen en oerdegelijk Hollands vakmanschap maken dit randkussen uniek. Het bestaat uit een topkwaliteit kleurvast bisonyl zeildoek van de zwaarste kwaliteit, gevuld met een 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber, handmatig en vakkundig ineengestikt. Hierdoor ligt het randkussen perfect op de veren en het frame en zorgt voor optimale veiligheid. Dit randkussen heeft een extra 6 cm brede flap, welke strak op de springmat ligt en is daardoor extra veiligheid creeert. Het randkussen is aan de onderkant voorzien van ingeslagen koperen ogen en wordt met elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd. Doordat er gebruik is gemaakt van duurzame materialen zal dit randkussen de dubbele levensduur hebben ten opzichte van de medium uitvoering (5*).