12SPRINGS PARTNERS

12SPRINGS heeft de handen ineengeslagen met een aantal bijzonder sportieve partijen. Onze partners willen net als wij, niets liever dan iedereen beter laten worden in wat ze het liefste doen. We stellen ze hieronder graag aan je voor.

• Kleuren Turnen

Kleuren Turnen ondersteunt gymnastiekverenigingen. Zij bieden turnclubs een methodische leerlijn, inspiratie, structuur en handvatten voor breedtesport en opbouw naar wedstrijdsport. De missie van Kleuren Turnen: met veel plezier en variatie kinderen beter leren bewegen tot beter leren turnen.

Kleuren_Turnen
TIDDOdag

• TIDDO Turnen

Kleuren Turnen clubs kunnen deelnemen aan het TIDDO Turnen. Het TIDDO Turnen staat voor Diploma Turnen voor Turnsters In De Dop. Het 12SPRINGS TIDDO Turnen dient als een leuke en leerzame voorbereidingsactiviteit op latere uitstroom in de wedstrijdsport. Tijdens het TIDDO Turnen krijgen relatief jonge meisjes de kans om zich op een positieve wijze te ontwikkelen, hun plezier in de sport verder te ontdekken en een goede turnbasis te creëren voor de toekomst.


Er zijn binnen het TIDDO Turnen 6 niveaus ontwikkeld voor mini’s tot en met instappers die onderling op elkaar aansluiten en in lijn zijn met de KNGU middenbouw supplementen. De turnsters tonen aan de jury tijdens de TIDDO turndagen individueel hun (methodische) doelen waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van de 12SPRINGS producten.

• GymXL

Ook GymXL is fan van de 12SPRINGS producten. GymXL is een gymnastiek- en turnvereniging gevestigd in een prachtige ingerichte hal in Amersfoort Vathorst. Zij geven lessen in de sporten gymmen, turnen, trampolinespringen en freerunnen.

GymXL
Bosan

• Bosan Turnacademie

Ook werken 12SPRINGS en de Bosan Turnacademie sinds het voorjaar van 2021 samen in de vorm van het organiseren van 12SPRINGS Turnkampen meermaals per jaar in vakanties met het gebruik van de 12SPRINGS Airmaterialen Deze materialen worden ook gebruikt tijdens de reguliere trainingen. De Bosan Turnacademie is het trainingscentrum voor turntalenten in Den Haag en omgeving, met turnsters die uitkomen in de talenten en 1e divisie.

• Elevation Freerun

12SPRINGS en Elevation Freerun zijn in 2022 een toffe samenwerking gestart. Elevation Freerun is in 2018 ontstaan vanuit een verlangen om kwalitatief goede lessen aan te bieden in de regio Gelderland en Overijssel, om zo een actief onderdeel te zijn binnen de Freerun Community.

Elevation Freerun richt zich op de 5 fundamenten van het Freerunnen:

- Fun
- Freedom
- Fitness
- Friendship
- Fullfillment

Ze zijn een jong team van ervaren Freerunners/trainers. Naast de lessen die ze aanbieden zijn ze ook actief als CREW en zijn ze voortdurend op zoek naar inspiratie en creativiteit om zo elke dag nieuwe stijlen en manieren van bewegen te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Ze zijn professionele aanbieders van lessen, workshops en trainingen op het gebied van Freerunning en Parkour. Een plek waar beoefenaars van alle verschillende niveaus kunnen trainen. Het gaat ze niet alleen om het trainen, maar ook om een community te zijn.

Elevation_freerun
Team-tantum-logo-freerunner-300x72

• Tantum Freerunning

Rutger Schipper heeft al zijn hele leven passie voor sport. Toen hij 14 was zag hij voor het eerst iemand een salto doen op straat en toen dacht ik dit wil ik ook kunnen. Hij freerunt al 6 jaar met nog steeds heel veel plezier maar om kinderen de sport freerunning te leren geeft hem ook veel energie. Wat hij mooi vindt aan deze sport is dat hoe sportief je ook bent aangelegd, je altijd een uitdaging kan vinden en vooruitgang kan boeken. Rutger is een gediplomeerd freerun instructeur en per 1 oktober 2020 is hij gestart met zijn eigen freerunschool waar kinderen van 7 jaar en ouder les van hem kunnen krijgen. Er worden freerunlessen gegeven op 9 locaties, waarbij er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de 12SPRINGS Airproducten. Kijk voor een locatie bij jou in de buurt: www.tantumfreerunning.nl

Visie - Iedereen kan freerunnen?! Hier staat Tantum Freerunning voor. Wat Rutger erg belangrijk vindt is dat de sport freerunnen voor iedereen toegankelijk is. Als jij al veel sportervaring hebt ben je welkom, maar ook als je voor het eerst de gymzaal in stapt ben je van harte welkom. Bij de sport freerunnen is er geen einddoel wat je moet kunnen. Wat hij het belangrijkste vindt is dat je het beste uit jezelf haalt en probeert vooruit te komen. Het is mooi als deelnemers iets gedaan hebben in de les waarvan ze van tevoren niet hadden gedacht dat ze het zouden kunnen. Freerunles haalt het beste in jezelf en je lichaam naar boven.

• BredaGym

BredaGym is dé turnvereniging van Breda en heeft voor iedereen iets te bieden. De allerkleinsten kunnen al vanaf 2 jaar lekker bewegen en daarbij hun Nijntje beweegdiploma verdienen. En de oudsten kunnen net zo lang daar terecht als dat zij zich er fit genoeg voor voelen met de FitGym en Sport & Spel lessen. Maar ook daar tussenin is er voor elk wat wils:

• Nijntje Beweegdiploma voor de peuters
• Lekker gymmen voor de kleuters
• Turnen voor jongen en meisjes
• Vrij turnen voor 16 jaar en ouder & turnen voor volwassenen
• Selectie turnen (eredivisie & niveau 1 t/m 7)
• Acrogym
• G-Gym voor sporters met een verstandelijke beperking
• Fitgymmen omdat we vanaf 25 jaar ook lekker fit willen blijven
• En Sport en Spel voor de dames en heren vanaf 65+

Tijdens de 2 door BedaGym jaarlijks georganiseerde wedstrijden, de Turn Totaal Breda Cup en de OBTK, verzorgt 12SPRINGS o.a. het (team) podium en de inrichting van het beweegplein. Deze 2 grote wedstrijden zijn erg populair bij clubs, de inschrijving is ieder jaar weer binnen 5 minuten vol en komen deelnemers uit het hele land naar Breda om te kunnen deelnemen.

Bredagym_logo
Logo_Turnschool_Rijssen

• Turnschool Rijssen

Turnschool Rijssen is een vereniging die zich uitsluitend richt op wedstrijdsporters in de disciplines turnen dames en trampolinespringen. Met een enthousiast team van meer dan 20 trainers bieden zij turnen en springen voor alle leeftijden en elk niveau. Kijk op de website van Turnschool Rijssen voor het volledige aanbod.


Ze beschikken over een multifunctioneel ingerichte accommodatie met vanaf 1 september 2023 ook met o.a. een 15m 12SPRINGS Airtrack en andere Airproducten. Met de afmeting van 1300m2 beschikt de accommodatie over een turnhal van 750 m2, een aparte acrohal van 300m2 en een ruime kantine. Door de combinatie van een turnhal en een aparte acrohal, met overnachtingsadressen in de buurt, biedt turnschool Rijssen niet alleen ruimte aan eigen sporters maar ook aan die van alle omliggende verenigingen en voor (meerdaagse) trainingsstages. 

• MagnesiumStore.nl

Voor sporters is het erg belangrijk dat ze kunnen vertrouwen op magnesium. De laatste jaren was er steeds vaker onvrede onder de sporters. De kwaliteit van de meeste merken magnesium liep achteruit. Als klap op de vuurpijl werd het enige kwaliteitsvolle merk (Grippy) uit de handel gehaald. Er ontstond een grote vraag naar een nieuw merk, met een hoge kwaliteit en altijd leverbaar. Kortom betrouwbaar!

Door de toenemende vraag naar magnesium van hoogwaardige kwaliteit is MagnesiumStore.nl zelf producten gaan testen. Met hulp van topsporters, wedstrijdsporters en coaches is elke merk uitvoerig getest en hieruit is het merk X-Grip ontstaan. Het is voor hen geen bijproduct, zoals bij vele grote toestelleveranciers in Europa en wordt het gebruikt voor o.a. paaldansen, klimmen, atletiek, cross-fit en turnen. Ze blijven dagelijks werken aan het verbeteren van het product en luisteren hierbij naar tips van hun klanten. Nederlandse topturnsters Eythora Thorsdottir en Sanna Veerman zijn aangesloten bij MagnesiumStore.nl en maakt reeds een groot deel van de top-turn(st)ers gebruik van X-Grip.

Logo_magnesiumstore