Above Ground Trampolines

- BELANGRIJK - 
De Above the ground trampolines worden vanaf 01-01-2021 alleen geleverd met veiligheidsnet. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is een Above Ground Trampoline?
Met een Above Ground trampoline wordt eigenlijk een traditionele hoog opgebouwde trampoline op poten bedoeld. Deze is dus niet ingegraven. Wanneer kies je nu voor een trampoline op poten? Het voordeel van een Above Ground trampoline is dat hij verplaatsbaar is en dat er geen gat hoeft te worden gegraven om de trampoline te gebruiken. Deze trampoline is ideaal wanneer iemand een tijdelijk huis heeft, of wanneer het niet mogelijk is om een gat te graven (bijvoorbeeld bij een hoog grondwaterpeil of wanneer alles volledig bestraat is). Ook wanneer een trampoline minder vaak gebruikt wordt, bijvoorbeeld alleen bij mooi weer door de (klein)kinderen wordt gebruikt en in de winter in een garage of schuur worden bewaard totdat het voorjaar weer begint. Een Above Ground Trampoline was eerder ook vaak de keuze van ervaren springers omdat deze trampolines doorgaans een betere sprongkwaliteit t.o.v. een ingegraven trampoline hadden doordat de lucht onder de trampoline vrij kan verplaatsen. Echter met de huidige AkroVentSport springmat is dit ook te realiseren bij Inground en Flat to the Ground Trampolines.

Toon meer

Hoe zorg ik voor een veilige Above Ground trampoline?
Iedereen wil natuurlijk dat alle trampolinespringers alleen plezier beleven, en er geen ongelukken gebeuren. Alle Akrobat en 12SPRINGS trampolines zijn gekeurd en gecertificeerd door Europese instanties, wat betekent dat de trampolines aan alle gestelde strenge veiligheidseisen voldoen. Dat is wat wij kunnen doen om trampolinespringen zo veilig mogelijk te maken. Maar er zijn ook aan aantal dingen die jij zelf kunt doen om er voor te zorgen dat het springen zo veilig mogelijk verloopt:

1. Bij een hoge trampoline op poten wordt standaard een veiligheidsnet geleverd. Dit is echt nodig om de veiligheid van de springers te garanderen, omdat er op een grotere hoogte van de grond wordt gesprongen dan bij de Inground of Flat to the Ground Trampolines. Het veiligheidsnet zorgt ervoor dat de springer niet van de trampoline naar beneden kan vallen. Controleer regelmatig of of het veiligheidsnet niet is beschadigd en juist is bevestigd. Is dit niet het geval verhelp dit z.sm. Daarnaast wordt bij onze Above Ground Trampolines standaard een trappetje geleverd, zodat het op- en afstappen makkelijker en veiliger verloopt.

2. We raden het aan om kinderen altijd onder toezicht van een volwassene op een trampoline te laten springen! Ook is een regel van 1 kind per trampoline een goede manier om ongelukken te beperken.

3. Zorg dat er geen kinderen, dieren of speelgoed onder de trampoline liggen wanneer de Above Ground trampoline wordt gebruikt.

4. Check regelmatig de trampoline op beschadigingen van het springdoek, randkussen en het veiligheidsnet. Wanneer iets aan vervanging toe is, kunnen wij onderdelen leveren en reparaties laten uitvoeren. Vaak kan je trampoline met een klein beetje onderhoud weer jaren mee!

5. Dan nog een laatste tip: schoenen uit, trampoline sokken aan! De speciale trampolinesokken van Akrobat zorgen voor meer grip op je trampoline, waardoor uitglijden of wegglijden minder snel zal gebeuren. Ook kun je je beter afzetten. Super toch?

Hoe moet ik mijn Above Ground Trampoline (op poten) monteren?
Een Above Ground trampoline hoeft uiteraard niet te worden ingegraven, alleen te worden gemonteerd.
Zorg dat de trampoline op een vlak gedeelte in de tuin wordt geplaatst, zodat de trampoline zo veel mogelijk waterpas staat, en de poten niet staan te ‘wippen’. Kraakt de trampoline dan is dit vaak het gevolg van een trampolineframe dat staat te wippen, waardoor er beweging in het frame ontstaat en deze gaat kraken.
Elke trampoline wordt geleverd met een duidelijke montage- en instructiehandleiding. Houd er echter wel rekening mee dat het monteren van je trampoline ongeveer een uur werk is. We raden het ook aan om het monteren van je trampoline met twee mensen uit te voeren. Wij hebben ook montagevideo’s beschikbaar om het monteren van je trampoline op poten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uiteraard bieden wij ook een montageservice aan, als je je trampoline super snel wil gebruiken.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 24

Pagina
per pagina
 1. -15%
  Mees van Dam Challenge Akrobat Primus Challenger Trampoline 430x305, incl. veiligheidsnet ...
  Normale prijs € 1.825,00 Aanbiedingsprijs € 1.550,00
 2. Akrobat Primus Challenger Trampoline 335x244, incl. veiligheidsnet
  € 1.499,00
 3. Akrobat Primus Challenger Trampoline 430x305, incl. veiligheidsnet
  € 1.899,00
 4. Akrobat Primus Challenger Trampoline 520x305, incl. veiligheidsnet
  € 2.249,00
 5. -15%
  Akrobat Orbit Above ground Trampoline 430 Antraciet, incl. veiligheidsnet IS NIEUW ENKEL R ...
  Normale prijs € 869,00 Aanbiedingsprijs € 735,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 24

Pagina
per pagina

De tricks die de 12SPRINGS Jump Ambassadeurs uitvoeren, zijn waanzinnig! Ze rennen, vliegen, springen, draaien, wenden, keren, rollen… De een heeft fantastische turn skills, de ander is onwijs goed in freerunning. We zijn fan van ze. En zij zijn fan van 12SPRINGS Trampolines. Het zijn onze Jump Ambassadeurs! We stellen ze allemaal aan je voor: Rutger Schipper - Team Tantum, freerun atleet Mees van Dam, populaire vlogger en Jump Ambassadeur Boaz, Casey-Jane en Makenzie - Elite Sisters from Holland, Engelbert Webbink, Jana en Romy - Team Superr. Opa en Timo Miedema.
 

Lees verder

Plezier, actie en uitdaging. Daar zorgen we graag voor. En dat doen we niet alleen!
Onze partners helpen hierbij en willen ook niets liever dan jou nog beter te leren turnen of freerunnen. We stellen ze ook graag aan je voor.

Lees verder