Flat to the ground Trampolines

- BELANGRIJK - 
De Flat to the ground trampolines worden alleen nog geleverd zonder veiligheidsnet alleen wanneer er een val-dempende ondergrond rondom de trampoline wordt geplaatst. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is een Flat to the Ground trampoline?
Een Flat to the Ground trampoline is het chiquere broertje van de Inground trampoline, oftewel de ingegraven trampoline. Een Flat to the Ground trampoline is volledig ingegraven en loopt helemaal gelijk aan de grond. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een Flat to the Ground trampoline is de optimale veiligheid en de strakke look.

Toon meer

Een Flat to the Ground trampoline is de veiligste keuze omdat bij een val van een Flat to the Ground trampoline er geen hoogteverschil is tussen de trampoline en de grond. Ook kunnen er geen dieren of andere kinderen onder de trampoline komen waardoor ook dat soort ongelukken voorkomen kunnen worden.
Een belangrijk aandachtspunt bij het volledig ingraven van een trampoline is de luchtverplaatsing. Tijdens de neergaande beweging van een sprong moet de lucht onder de trampoline weg. De lucht gaat langs de springmat tussen de veren door, waardoor het randkussen steeds wordt opgetild en weer terug op de veren klapt en dus een klapperend geluid maakt.
Bij de Flat to the Ground is daar een mooie oplossing voor gevonden: de luchtdoorlatende AkroVentSport en AkroAir springmat. Daarmee is het irritante klapperende randkussen gelijk verleden tijd!

luchtdoorlatende springmat

Hoe zorg ik voor een veilige Flat to the Ground trampoline?
Iedereen wil natuurlijk dat alle trampolinespringers alleen plezier beleven, en er geen ongelukken gebeuren. Alle Akrobat en 12SPRINGS trampolines zijn gekeurd en gecertificeerd door Europese instanties, wat betekent dat de trampolines aan alle gestelde strenge veiligheidseisen voldoen. Dat is wat wij kunnen doen om trampolinespringen zo veilig mogelijk te maken. Maar er zijn ook aan aantal dingen die jij zelf kunt doen om er voor te zorgen dat het springen zo veilig mogelijk verloopt:
1. Wanneer je ervoor kiest om een Flat to the Ground trampoline met veiligheidsnet te kopen dan adviseren wij een halve meter rond de trampoline vrije ruimte te houden. Bij een Flat to the Ground trampoline zonder veiligheidsnet moet er met tenminste 1 meter vrije ruimte rondom de trampoline rekening worden gehouden en moet je zorgen voor een valdempende ondergrond zoals gras, rubber tegels of houtsnip.
2. Kinderen kunnen zonder begeleiding op en af een trampoline stappen, maar we raden het wel aan om kinderen altijd onder toezicht van een volwassene op een Flat to the Ground trampoline te laten springen! Ook is een regel van 1 kind per trampoline een goede manier om ongelukken te beperken.
3. Check regelmatig je trampoline op beschadigingen van het springdoek, randkussen en het veiligheidsnet. Wanneer iets aan vervanging toe is, kunnen wij onderdelen leveren en reparaties laten uitvoeren. Vaak kan je trampoline met een klein beetje onderhoud weer jaren mee!
4. Dan nog een laatste tip: schoenen uit, trampoline sokken aan! De speciale trampoline sokken van Akrobat zorgen voor meer grip op je Flat to the Ground trampoline, waardoor uitglijden of wegglijden minder snel zal gebeuren. Ook kun je je beter afzetten. Super toch?

Hoe moet ik mijn Flat to the Ground trampoline ingraven?
Een Flat to the Ground trampoline heeft vele voordelen, maar er moet nog wel even een gat onder worden gegraven! De Flat to the Ground trampoline wordt standaard geleverd met een roest- en scheurbestendige bekisting. Deze bekisting wordt ingegraven en zorgt ervoor dat de aarde op zijn plek blijft.

De Flat to the Ground trampoline beschikt over een AkroClick-systeem wat zorgt voor een extreem gemakkelijke montage van de stalen constructie.

In het midden onder de springmat van de trampoline moet er een soort knikkerpot worden gegraven om te voorkomen dat de grond wordt geraakt tijdens het springen. De Flat to the Ground trampolines worden standaard geleverd met anti-worteldoek om in de kuil onder de trampoline te leggen, om groei van onkruid onder de trampoline tegen te gaan.
De afmeting en de diameter van de kuil hangt af van de groote van de trampoline. De hoeveelheid grond dus ook. Dit varieert van 0,75 m3 voor de kleinste modellen tot ongeveer 3 m3 voor de grotere modellen.

Dus afhankelijk van de grootte van je trampoline is het echter wel een aardige klus om deze knikkerpot te graven. Zie je dit niet zitten, wij bieden uiteraard ook een ingraaf service aan, waarvoor je gratis een offerte aan kunt vragen. Of je het graafwerk nu zelf doet, of laat doen, een Flat to the Ground trampoline kopen is een prachtige investering in je tuin en speelplezier van je kinderen!

Flat to the ground trampoline ingraven - kuil flat to the ground trampoline

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
  1. Akrobat Primus Flat to the ground Trampoline 244 Zwart
    € 899,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina

De tricks die de 12SPRINGS Jump Ambassadeurs uitvoeren, zijn waanzinnig! Ze rennen, vliegen, springen, draaien, wenden, keren, rollen… De een heeft fantastische turn skills, de ander is onwijs goed in freerunning. We zijn fan van ze. En zij zijn fan van 12SPRINGS Trampolines. Het zijn onze Jump Ambassadeurs! We stellen ze allemaal aan je voor: Rutger Schipper - Team Tantum, freerun atleet Mees van Dam, populaire vlogger en Jump Ambassadeur Boaz, Casey-Jane en Makenzie - Elite Sisters from Holland, Engelbert Webbink, Jana en Romy - Team Superr. Opa en Timo Miedema.
 

Lees verder

Plezier, actie en uitdaging. Daar zorgen we graag voor. En dat doen we niet alleen!
Onze partners helpen hierbij en willen ook niets liever dan jou nog beter te leren turnen of freerunnen. We stellen ze ook graag aan je voor.

Lees verder