Inground Trampolines

Wat is een Inground trampoline?
Een Inground trampoline is een trampoline die speciaal is gemaakt om in te bouwen. Vroeger werden de trampolines op hoge poten volledig ingegraven. Nu heeft het frame maar een hoogte van 20 cm en komt de trampoline gewoon op het maainiveau te staan waardoor er geen poten meer ingegraven hoeven te worden. Onder de spingmat moet er wel een kuil (knikkerpot) gegraven worden om te zorgen dat de grond niet wordt geraakt tijdens het springen.
Veel mensen kiezen ervoor om een trampoline in te graven. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een Inground trampoline is de veiligheid, en omdat een Inground trampoline minder prominent aanwezig is in de tuin.

- BELANGRIJK - 
Trampolines gebruikt voor particulier gebruik (thuisgebruik) moeten voldoen aan de wetgeving voor speelgoed en een CE keurmerk hebben. Om te voldoen aan het CE keurmerk moeten Inground trampolines volgens de Nederlandse wetgeving worden geleverd met veiligheidsnet. Zonder veiligheidsnet heeft de trampoline dus geen CE keurmerk.

Toon meer

Een Inground trampoline is dus zoals we hierboven noemde veiliger omdat kinderen nou eenmaal wel eens vallen. Bij een val van een Inground trampoline is de afstand tot de grond veel minder hoog dan bij een staande trampoline. Ook stappen kinderen eenvoudig op en af de trampoline, en kunnen er geen dieren of andere kinderen onder de trampoline komen waardoor ook dat soort ongelukken voorkomen kunnen worden. Alle 12SPRINGS en Akrobat trampolines zijn zo ontworpen dat ze minimaal boven de grond uitsteken (c.a. 20 cm) en toch de beste bounce behouden.

Hoe zorg ik voor een veilige Inground trampoline?
Iedereen wil natuurlijk dat alle trampolinespringers alleen plezier beleven, en er geen ongelukken gebeuren. Alle Akrobat en 12SPRINGS trampolines zijn gekeurd en gecertificeerd door Europese instanties, wat betekent dat de trampolines aan alle gestelde strenge veiligheidseisen voldoen. Dat is wat wij kunnen doen om trampolinespringen zo veilig mogelijk te maken. Maar er zijn ook aan aantal dingen die jij zelf kunt doen om er voor te zorgen dat het springen zo veilig mogelijk verloopt:
1. Wanneer je ervoor kiest om een Inground trampoline met veiligheidsnet te kopen dan adviseren wij een halve meter rond de trampoline vrije ruimte te houden. Bij een Inground trampoline zonder veiligheidsnet moet er met tenminste 1 meter vrije ruimte rondom de trampoline rekening worden gehouden en moet je zorgen voor een valdempende ondergrond zoals gras, rubber tegels of houtsnip.
2. Kinderen kunnen zonder begeleiding op en af een trampoline stappen, maar we raden het wel aan om kinderen altijd onder toezicht van een volwassene op een Inground trampoline te laten springen! Ook is een regel van 1 kind per trampoline een goede manier om ongelukken te beperken.
3. Check regelmatig je trampoline op beschadigingen van het springdoek, randkussen en het veiligheidsnet. Wanneer iets aan vervanging toe is, kunnen wij onderdelen leveren en reparaties laten uitvoeren. Vaak kan je trampoline met een klein beetje onderhoud weer jaren mee!
4. Dan nog een laatste tip: schoenen uit, trampoline sokken aan! De speciale trampoline sokken van Akrobat zorgen voor meer grip op je Inground trampoline, waardoor uitglijden of wegglijden minder snel zal gebeuren. Ook kun je je beter afzetten. Super toch?

Hoe moet ik mijn Inground trampoline ingraven?
Een Inground trampoline heeft vele voordelen, maar er moet nog wel even een gat onder worden gegraven! De Inground trampoline heeft korte poten met slechts een framehoogte van ongeveer 20 cm. Deze poten staan gewoon op het maainiveau en hoeven dus niet te worden ingegraven. In het midden onder de springmat van de trampoline moet er dus wel een soort knikkerpot worden gegraven om te voorkomen dat de grond wordt geraakt tijdens het springen. Het is ook aan te raden om anti-worteldoek in de kuil onder de trampoline te leggen, om te voorkomen dat er veel onkruid onder de trampoline gaat groeien.

Het voordeel van een Inground trampoline ten opzichte van een volledig ingegraven (Flat to the Ground) trampoline is dat de luchtverplaatsing onder de trampoline tijdens het springen weg kan door de spleet tussen het maainiveau en het randkussen. Dit zorgt voor een soepelere sprong. Om te voorkomen dat er wat onder de trampoline terecht komt door deze spleet is deze afgesloten met luchtdoorlatend gaas wat aan het randkussen is bevestigd.

Andere voordelen van de Inground trampoline ten opzichte van de Flat to the Ground trampoline:

 • de kuil hoeft minder diep gegraven te worden en daardoor hoef je dus minder grond af te voeren
 • er waait minder troep of de trampoline door het opstaande randje
 • door de verhoging kunnen kinderen minder snel met bijvoorbeeld een fietsje op de trampoline rijden.

De afmeting en de diameter van de kuil hangt af van de groote van de trampoline. De hoeveelheid grond dus ook. Dit varieert van 0,75 m3 voor de kleinste modellen tot ongeveer 3 m3 voor de grotere modellen.

Dus afhankelijk van de grootte van je trampoline is het echter wel een aardige klus om deze knikkerpot te graven. Zie je dit niet zitten, wij bieden uiteraard ook een ingraaf service aan, waarvoor je gratis een offerte aan kunt vragen. Of je het graafwerk nu zelf doet, of laat doen, een Inground trampoline kopen is een prachtige investering in je tuin en speelplezier van je kinderen!

inground trampoline ingraven

 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 22

Pagina
per pagina
 1. Akrobat Primus Inground Trampoline 305 Groen
  € 899,00
 2. Akrobat Primus Inground Trampoline 305 Zwart
  € 899,00
 3. Akrobat Primus Inground Trampoline 365 Groen
  € 999,00
 4. Akrobat Primus Inground Trampoline 365 Zwart
  € 999,00
 5. Akrobat Primus Inground Trampoline 430 Groen
  € 1.099,00
 6. Akrobat Primus Inground Trampoline 430 Zwart
  € 1.099,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 22

Pagina
per pagina

De tricks die de 12SPRINGS Jump Ambassadeurs uitvoeren, zijn waanzinnig! Ze rennen, vliegen, springen, draaien, wenden, keren, rollen… De een heeft fantastische turn skills, de ander is onwijs goed in freerunning. We zijn fan van ze. En zij zijn fan van 12SPRINGS Trampolines. Het zijn onze Jump Ambassadeurs! We stellen ze allemaal aan je voor: Rutger Schipper - Team Tantum, freerun atleet Mees van Dam, populaire vlogger en Jump Ambassadeur Boaz, Casey-Jane en Makenzie - Elite Sisters from Holland, Engelbert Webbink, Jana en Romy - Team Superr. Opa en Timo Miedema.
 

Lees verder

Plezier, actie en uitdaging. Daar zorgen we graag voor. En dat doen we niet alleen!
Onze partners helpen hierbij en willen ook niets liever dan jou nog beter te leren turnen of freerunnen. We stellen ze ook graag aan je voor.

Lees verder