Rechthoekige Trampolines

- BELANGRIJK - 
Vanaf 01-01-2021 gelden er nieuwe veiligheidsregels. Het is verplicht om alle opbouw en Inground trampolines te voorzien van een veiligheidsnet. De Flat to the Ground trampolines mogen alleen worden geleverd zonder veiligheidsnet, mits er een val dempende ondergrond rondom de trampoline wordt geplaatst. De sport trampolines (Flat to the Ground en Inground trampolines) kunnen in sommige gevallen ook zonder veiligheidsnet worden verkocht. Vraag naar de mogelijkheden.

Hier vind je ons assortiment aan rechthoekige trampolines. Wij hebben rechthoekige trampolines in veel verschillende maten en grondniveaus (Above Ground, Ingroud en Flat to the Ground).

Wat is het voordeel van een rechthoekige trampoline?
Een rechthoekige trampoline heeft een aantal voordelen ten op zichte van een ronde trampoline. Een rechthoekige trampoline is vaak beter inpasbaar in de tuin en geeft minder ruimte verlies. Dus een rechthoekige trampoline is zeer geschikt is voor de kleinere tuin.

Toon meer

2. Er wordt gesprongen in de lengte van de trampoline. Bij een rechthoekige trampoline is over de gehele breedte de volle lengte van de trampoline beschikbaar om te springen. Bij een ronde trampoline (met name bij de kleinere diameters) neemt de lengte snel af wanneer er niet exact in het midden wordt gesprongen. Lengte heb je nodig om je trucks te kunnen uitvoeren. Dus hoe meer lengte te hebt om te springen, hoe beter je allerlei verschillende trucks kunt uitvoeren. Een rechthoekige trampoline heeft dus relatief meer springruimte. Je kunt een rechthoekige trampoline met een lengte van 3,3 meter vergelijken met een ronde trampoline met een diameter van 3,65 meter en een 4,3 meter lange rechthoek komt overeen met een ronde van 4,3 meter.

3. Een rechthoekige trampoline heeft meer sprongkracht doordat je minder veren belast (bij rond belast je alle veren rondom, rechthoekig met name de middelste veren). Iedere veer die je moet uitrekken kost energie en dus sprongkracht. Dus minder veren belasten, betekent meer sprongkracht. Het is dan echter wel belangrijk dat er een goede veer op zit aangezien deze bij een rechthoekige zwaarder wordt belast t.o.v. een ronde trampoline. Uiteraard is dit bij al onze 12SPRINGS en Akrobat trampolines altijd het geval.

4. Bij het ingraven van een rechthoekige trampoline hoeft er minder m3 grond afgevoerd te worden dan bij een vergelijkbare ronde afmeting.

Bij 12SPRINGS Trampolines hebben wij een uniek groot assortiment aan rechthoekige trampolines voor de beginnende springer tot en met de professionele springer, in diverse grondniveaus en in diverse maten. Bij ons ben je dus niet beperkt in het kiezen van een maat als je graag een rechthoekige trampoline wilt kopen. Wil je weten welke maat trampoline bij jou past? Lees hier ons advies!

Hoe zorg ik voor een veilige rechthoekig trampoline? Iedereen wil natuurlijk dat alle trampolinespringers alleen plezier beleven, en er geen ongelukken gebeuren. Alle Akrobat en 12SPRINGS trampolines zijn gekeurd en gecertificeerd door Europese instanties, wat betekent dat de trampolines aan alle gestelde strenge veiligheidseisen voldoen. Dat is wat wij kunnen doen om trampolinespringen zo veilig mogelijk te maken. Maar er zijn ook aan aantal dingen die jij zelf kunt doen om er voor te zorgen dat het springen zo veilig mogelijk verloopt:

1. Wanneer je ervoor kiest om een rechthoekig trampoline met veiligheidsnet te kopen dan adviseren wij een halve meter rond de trampoline vrije ruimte te houden. Bij een trampoline zonder veiligheidsnet moet er met tenminste 1 meter vrije ruimte rondom de trampoline rekening worden gehouden en moet je zorgen voor een valdempende ondergrond zoals gras, rubber tegels of houtsnip. Zo mogen er geen obstakels rondom de trampoline staan waarop terecht gekomen kan worden (let hier ook op fietsjes of speelgoed rondom de trampoline). Wordt hier niet aan voldaan kies dan voor een trampoline met veiligheidsnet. Bij een Above Ground Trampoline (hoge trampoline op poten) wordt standaard een veiligheidsnet meegeleverd.

2. Veel mensen vragen zich af of een rechthoekige trampoline net zo veilig is als een ronde trampoline. Het antwoord hierop is: vergeleken met de kleinere ronde afmetingen trampolines (zoals diameter 2,44 of 3,05 meter) is een rechthoekige trampoline vaak zelfs veiliger! De reden hiervoor is dat als er gesprongen wordt op een rechthoekige trampoline er altijd in de lengte wordt gesprongen waardoor er over de hele breedte de maximale lengte beschikbaar is. Bij een ronde trampoline is dit niet het geval waardoor je al snel op de randen zit.

3. We raden het aan om kinderen altijd onder toezicht van een volwassene op een trampoline te laten springen! Ook is een regel van 1 kind per trampoline een goede manier om ongelukken te beperken.

4. Zorg dat er geen kinderen, dieren of speelgoed onder de trampoline liggen wanneer een rechthoekige Above Ground trampoline wordt gebruikt.

5. Check regelmatig de trampoline op beschadigingen van het springdoek, randkussen en het veiligheidsnet. Wanneer iets aan vervanging toe is, kunnen wij onderdelen leveren en reparaties laten uitvoeren. Vaak kan je trampoline met een klein beetje onderhoud weer jaren mee!

6. Dan nog een laatste tip: schoenen uit, trampoline sokken aan! De speciale trampolinesokken van Akrobat zorgen voor meer grip op je trampoline, waardoor uitglijden of wegglijden minder snel zal gebeuren. Ook kun je je beter afzetten. Super toch?

Hoe kan ik mijn rechthoekige trampoline ingraven?
Een rechthoekige trampoline kan zowel hoog opgebouwd worden (Above Ground/op poten) als ingegraven worden. Hoe de trampoline moet worden ingegraven hangt er natuurlijk vanaf welk type trampoline je koopt: een Inground of een Flat to the Ground trampoline. Bij beiden wordt een instructie geleverd waarin wordt vermeld wat de kuilmaten moeten worden. De kuil moet diep genoeg zijn om te voorkomen dat dat je bij het springen de grond raakt. De kuil voor het ingraven van een rechthoekige trampoline hoeft niet zo diep te zijn als die van een ronde trampoline, maar moet wel in een rechthoekige vorm gegraven worden. Aan het randkussen van alle rechthoekige Inground trampolines is een gaasdoek gestikt wat tot op het maainiveau loopt. Dit voorkomt dat er ballen of speelgoed onder de trampoline komen te liggen. Het is afhankelijk van de grootte van je trampoline hoeveel werk het is om een trampoline in te graven, maar houdt rekening met een goede middag werk. Ziet u dat niet zitten, wij bieden uiteraard ook een ingraaf service aan, waarvoor je gratis een offerte aan kunt vragen. Of je het graafwerk nu zelf doet, of laat doen, een rechthoekige trampoline kopen is een prachtige investering in je tuin en speelplezier van je kinderen!

Hoe moet ik mijn rechthoekige trampoline monteren?
Een Above Ground trampoline hoeft uiteraard niet te worden ingegraven, alleen te worden gemonteerd. Zorg dat de trampoline op een vlak gedeelte in de tuin wordt geplaatst, zodat de trampoline zo veel mogelijk waterpas staat, en de poten niet staan te ‘wippen’. Kraakt de trampoline dan is dit vaak het gevolg van een trampolineframe dat staat te wippen, waardoor er beweging in het frame ontstaat en deze gaat kraken. Elke trampoline wordt geleverd met een duidelijke montage- en instructiehandleiding. Houd er echter wel rekening mee dat het monteren van je trampoline ongeveer een uur werk is. We raden het ook aan om het monteren van je trampoline met twee mensen uit te voeren. Wij hebben ook montagevideo’s beschikbaar om het monteren van je trampoline op poten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uiteraard bieden wij ook een montageservice aan, als je je trampoline super snel wil gebruiken.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 48

Pagina
per pagina
 1. Akrobat Primus Flat to the ground Trampoline 305x183 Antraciet
  € 999,00
 2. Akrobat Primus Flat to the ground Trampoline 305x183 Zwart
  € 999,00
 3. Akrobat Primus Inground Trampoline 335x244 Groen
  € 999,00
 4. Akrobat Primus Inground Trampoline 335x244 Zwart
  € 999,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 48

Pagina
per pagina

De tricks die de 12SPRINGS Jump Ambassadeurs uitvoeren, zijn waanzinnig! Ze rennen, vliegen, springen, draaien, wenden, keren, rollen… De een heeft fantastische turn skills, de ander is onwijs goed in freerunning. We zijn fan van ze. En zij zijn fan van 12SPRINGS Trampolines. Het zijn onze Jump Ambassadeurs! We stellen ze allemaal aan je voor: Rutger Schipper - Team Tantum, freerun atleet Mees van Dam, populaire vlogger en Jump Ambassadeur Boaz, Casey-Jane en Makenzie - Elite Sisters from Holland, Engelbert Webbink, Jana en Romy - Team Superr. Opa en Timo Miedema.
 

Lees verder

Plezier, actie en uitdaging. Daar zorgen we graag voor. En dat doen we niet alleen!
Onze partners helpen hierbij en willen ook niets liever dan jou nog beter te leren turnen of freerunnen. We stellen ze ook graag aan je voor.

Lees verder