Het klapperen van een trampoline tijdens het springen

Het levert vaak wat irritatie op: het klapperen van een trampoline tijdens het springen. Veel mensen weten niet waar het vandaan komt en hoe dit verholpen kan worden. In dit artikel lees je hoe het klapperen van een trampoline ontstaat én vind je hoogkwalitatieve trampolines, die dit probleem verhelpen. Benieuwd naar meer informatie over dit onderwerp? Dan is dit artikel zeker wat voor jou!


Hoe ontstaat het klapperen van een trampoline?

Het klapperen van een trampoline ontstaat doordat het randkussen na elke sprong steeds iets omhoog wordt gedrukt door de luchtdruk onder de trampoline. Tijdens de neergaande beweging van de sprong moet de lucht onder de trampoline weg. De lucht gaat langs de springmat tussen de veren door, waardoor het randkussen steeds wordt opgetild en weer terug op de veren klapt en dus een klapperend geluid maakt. 

Het klapperen van een trampoline hoeft niet!

Het klapperen van een trampoline hoeft niet! Ben je op zoek naar een trampoline waarbij het randkussen niet steeds wordt opgetild, maar netjes met de sprong mee beweegt? Kies dan voor een Akrovent springmat! Het AkroVent springdoek zorgt voor een zeer effectieve lucht ventilatie, waardoor de lucht niet langs de springmat, maar door de springmat wordt verplaatst. Hierdoor behoort het klapperen van een trampoline tot de verleden tijd!

Bekijk hier een informatief filmpje over de AkroVent Springmat

Akrobat Trampoline - Primus Flat to the Ground

Deze Akrobat Trampoline is een trampoline met fantastische spring eigenschappen! Door de combinatie van het AkroSpring Pro veersysteem en de AkroVent springmat, is deze trampoline favoriet onder veel ervaren trampolinespringers, freerunners, turnsters en tieners. De Primus Flat to the Ground Trampoline is geschikt voor zowel beginners, topatleten en revalidatie.

Klik hier voor meer informatie over de Primus Flat to the Ground

Akrobat Trampoline – Gallus Flat to the Ground

Het extreem robuuste model van deze Akrobat Trampoline is zeer populair bij campings, (kleuter)scholen, speeltuinen, instellingen, restaurants en hotels. Zowel kinderen als volwassenen vinden het fantastisch om op deze trampoline te mogen springen. Met de zogenoemde Gallus Flat tot he Ground buitentrampoline biedt Elphymed een trampoline welke speciaal is ontwikkeld voor de recreatiesector.

Klik hier voor meer informatie over de Gallus Flat to the Ground

Het volledige assortiment van Elphymed

Ben je benieuwd naar het volledige assortiment aan trampolines bij Elphymed? Klik dan hier voor ons ruime aanbod!

Ook is Elphymed te volgen op Social Media. Zo zijn wij te vinden op Facebook, Instagram, Google & Twitter.