Dunking Devils en extreem Trampoline springen

Als je Dunking Devils zegt, dan zeg je ook extreem, spannend en show-stopping Trampoline springen. Want dat is waar deze dunkende acrobaten om bekend staan. Geweldige stunts en extreem dunken. Naast dat ze de wereld veroverd hebben met hun verbazingwekkende skills in meer dan 50 landen, staat er op de naam van deze tweevoudig wereldkampioenen acrobatisch dunken, ook nog eens twee Guinness World Records titels.

Hoe het allemaal begon

Het succesvolle verhaal dat Dunking Devils heet, begon in 2004, toen een groep vrienden hun liefde voor acrobatisch dunken met de wereld wilden delen. Laten zien waar zij de beste in zijn en dat is acrobatisch dunken. Dit laten ze dan ook veelvuldig zien tijdens de "half times" van basketbal wedstrijden. Al snel wilden ze veel meer doen dan springen op een Trampoline en dunken en zo werd het idee geboren om nog meer spannendere en extremere projecten te starten.

Dunking Devils Basketbal halftime

Inmiddels bestaat de groep uit maar liefst 60 leden, waarvan 25 professionele acrobaten. Het team blijft geloven dat dromen werkelijkheid kunnen worden, zolang je het maar op de juiste manier doet.

Dunking Devils Academy Center

In 2013 openden zij hun eigen Academy Center om op die manier de jongere generatie niet alleen te inspireren, maar om hen ook hun kennis door te geven.

Extreme spektakels

De afgelopen jaren zijn de Dunking Devils vooral bezig geweest met de meest uiteenlopende stunts bedenken.

Zo ook de grootste en langste Trampoline bouwen.

Iets dat je in Slovenië veel hebt, zijn bruggen en wat is er mooier dan springend naar de overkant springen, met de rivier Ljubljanica onder je?

Zo organiseerde ze in samenwerking met The Extreme Agency Trampolinespektakel Bouncing Bridge Ljubljana. En werd door Akrobat, speciaal voor dit evenement, een 22 meter lange Trampolinebrug ontwikkeld. De engste in zijn soort. De Trampoline die zich naast de brug bevond was met zijn 13x13 meter de grootste in de wereld. En kreeg de naam; Supernova. De enige vraag die zich na het ontwikkelen van deze Trampolines nog onbeantwoord bleef was; Gaat op deze Trampoline de hoogste sprong plaatsvinden? En alleen deze Devils konden daar antwoord op geven.

Springers van verschillende landen uit Europa meldden zich aan voor de wedstrijd. De hoogste sprong was maar liefst 11 meter hoog. Hiermee werd een nieuw wereld record gesprongen. Dunking Devils Supernova

Springen op extreme hoogtes

En wat dacht je van springen op een Trampoline die wel 30 meter boven de grond zweeft? Ook dit is niet te gek voor de Dunking Devils. Want ze deden het. Hangend aan een hijskraan met alleen een dun net onder de Trampoline, deden zij hun sickste tricks op een speciaal ontworpen 12x12 meter grote Trampoline.

Maar ook een Trampoline hangend onder een brug op 10 meter hoogte boven een rivier is niet te gek voor deze waaghalzen. Acrobaten vanuit Nederland, Oostenrijk en Hongarije waagde zich eerst aan een 10 meter klim, om vervolgens hun trucs te laten zien.

En ook tricks doen op een rijdende trein is voor deze durfals niet te gek!

Dunking Devils moving train extreme dunking

De Duking Devils thuis in Slovenië

En als klap op de vuurpijl mogen deze mannen en vrouwen het grootste Trampolinepark in Ljubljana, Slovenië, WHOOP! hun thuis noemen.

Ben jij na het lezen van dit artikel nou heel benieuwd wie deze Dunking Devils zijn? Bekijk dan snel hun sociale media kanalen via Instagram en Facebook.

 

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 17-06-2022