Ingegraven trampoline of een trampoline op poten?

Voordat je een Trampoline gaat aanschaffen, zijn er een aantal factoren wat de keus voor het type Trampoline makkelijker kan maken. In dit artikel lees je er meer over, zodat je de juiste trampoline kunt uitkiezen. Een ingegraven trampoline of wellicht een trampoline op poten.

Waarom een Trampoline ingraven?

De belangrijkste reden om een Trampoline in te graven, is toch wel dat er minder valgevaar is. Omdat de Trampoline helemaal vlak met de grond loopt of net iets boven de grond wordt geplaatst, is de kans eigenlijk nihil dat je er van af valt.

Er wordt ook vaak voor een ingegraven Trampoline gekozen, omdat de Trampoline hierdoor minder opvalt in de tuin. Je kijkt immers niet tegen een hoge Trampoline met veiligheidsnet aan. Ook is de drempel om te gaan springen op een ingegraven trampoline voor kinderen veel lager, omdat ze dicht bij de grond springen en niet eerst een trapje op hoeven te klimmen.

Veiligheid is ook een belangrijk punt. Als je kind aan het springen is op een trampoline op poten, hoef je je geen zorgen te maken dat een ander kind onder de Trampoline kan komen en zich daardoor kan bezeren.

ingegraven (flat to the ground) trampoline

Waarom een Trampoline op poten?

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een ingegraven Trampoline. Maar er zijn ook nog steeds mensen die de voorkeur geven aan een staande trampoline, die op poten staat. Waarom? Een trampoline op poten is sneller geplaatst. Voor een Flat to the Ground (volledig ingegraven) Trampoline en een Inground (steekt net iets boven de grond uit) moet er eerst een gat in de grond gegraven worden, voordat je kunt gaan springen. En de ingegraven trampolines liggen het hele jaar door in je tuin. Komt er slechter of kouder weer aan, dan kun je je trampoline op poten afbreken of naar binnen verplaatsen.

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kiezen tussen een trampoline op poten en een ingegraven trampoline?

Houd bijvoorbeeld ook rekening met de ruimte in je tuin. In een kleinere tuin kan een staande Trampoline, met standaard meegeleverd veiligheidsnet, je tuin voller laten lijken, omdat het een wat kolossaler geheel is. En wil je dat de Trampoline meer wegvalt in de tuin, kies dan voor een ingegraven trampoline.

Is een Trampoline op poten minder veilig dan een ingegraven Trampoline? In grote lijn niet. Zoals hierboven al benoemd is, wordt een staande Trampoline altijd standaard geleverd met een veiligheidsnet en heeft het daardoor ook een CE keurmerk. Zonder een veiligheidsnet zou het inderdaad alles behalve veilig zijn om op een trampoline op poten te springen door het valgevaar.

De keus voor een trampoline gaat dus eigenlijk altijd gepaard met de grootte en vorm van je tuin, de type ondergrond en zeker ook je eigen wensen. Laat je voor aanschaf goed voorlichten door gekwalificeerd personeel die alles goed kunnen uitleggen, onderbouwen en demonstreren.

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 02-06-2022 - 10:00 uur