Moeten we een Trampoline kopen?

Veel gezinnen zijn vaak tijden aan het wikken en wegen of ze wel een Trampoline moeten kopen. Ze vragen zich vaak ook af of het wel veilig is, hoe het kan dat er zoveel verschil in prijs is, welk type je dan moet aanschaffen en natuurlijk een hele belangrijke; Is het het geld en de ruimte wel waar?

In dit artikel nemen wij je mee naar een aantal voors en tegens voor het kopen van een Trampoline.

Bij juist gebruik is is een Trampoline volkomen veilig.

In een eerdere blog vertelde wij je al dat het incorrect gebruiken van een Trampoline één van de grootste redenen is dat er Trampoline gerelateerde ongelukken gebeuren.

Net als dat bij andere sporten er ook een risico blijft bestaan dat er blessures of ongevallen kunnen gebeuren, zo is dat natuurlijk ook met Trampolinespringen. Hetzelfde geldt voor fietsongelukjes. Maar ook dan kiezen we er niet voor om onze kinderen niet meer te laten fietsen. En dat is ook een reden waarom men nog steeds Trampolines aanschaft.
Omdat wij het onze kinderen zo enorm gunnen om plezier te hebben. En in dit geval met een Trampoline.

De meest voorkomende oorzaken van Trampoline gerelateerde ongevallen of blessures is vaak te herleiden aan slechte kwaliteit het niet juist gebruiken van de Trampoline.

  • 75% van de ongevallen gebeuren, omdat er meer dan 1 persoon tegelijk op de Trampoline aan het springen zijn;
  • ook van de Trampoline vallen, door het ontbreken van een veiligheidsnet, is een veelvoorkomend ongeval. Datzelfde geldt voor het springen of belanden op de springveren door het ontbreken van een goed randkussen;
  • en natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat er tricks gedaan worden waar springers nog niet aan toe zijn. Denk hierbij aan sprongen die ze nog niet onder de knie hebben of gewoon weg echt heel gevaarlijk zijn.

Als je ervoor kiest om een Trampoline bij de dichtstbijzijnde supermarkt te kopen, dan loop je het risico dat het een Trampoline is van mindere kwaliteit. We leggen je uit waarom.
Een Trampoline die je koopt bij een speciaalzaak komen van een fabrikant die al jaren gespecialiseerd is op het gebied van het ontwikkelen van de meest veilige Trampolines. Bij dit soort Trampolines komen we eigenlijk alleen maar hoog kwaliteit materiaal tegen. Deze Trampolines worden zo ontwikkeld dat veiligheid voorop staat. Mits accuraat gebruikt natuurlijk.

Waarom zou je een Trampoline kopen?

Een aantal decennia geleden waren liep men een enorm risico om een ongeval te krijgen in relatie tot Trampolinespringen. Over de jaren heen werd de ontwikkeling van de Trampolines van tegenwoordig steeds meer geavanceerd. Als je nog steeds twijfelt of je er wel één moet aanschaffen voor je kroost, dan hebben wij de voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.Een positief effect op je gezondheid

Onderzoek wijst uit dat Trampolinespringen net zo'n positief effect heeft op onze conditie en onze hart- en bloedvaten als hardlopen, fietsen of het spelen van basketbal of voetbal. Trampolinespringen is daarom een effectieve manier om je energie kwijt te kunnen.
Springen verbeterd dus de bloedcirculatie en bevordert daarnaast ook nog eens je spijsvertering. De voordelen hiervan zijn dat het je lichaam dus gezonder maakt.
Wil je hier meer over weten? Lees dan hier onze blog over waarom Trampolinespringen gezond is.

2.Het verbeterd je motorische vaardigheden

Trampolinespringen is ook een geweldige aerobics workout. Het zorgt ervoor dat je motorische vaardigheden ontwikkeld; Zoals balans, coördinatie en behendigheid. Iets dat voor kinderen ook belangrijk is en zij snel nieuwe bewegingen onder de knie kunnen krijgen.
Naast dat het goed is voor de motorische ontwikkelingen, is het ook een bijzonder leuke manier om je spieren sterker te maken. Trampolinespringen activeert namelijk niet alleen het heel lichaam, maar vooral de spieren in benen, heupen, armen en je core.

3.Versterken van botten en gewrichten

Joggen is een van de meest populaire manieren van sporten, maar ook een van de meest belastende sporten als het aankomt op onze gewrichten. Trampline aan de kant, zorgt ervoor dat er veel minder druk wordt uitgeoefend op onze voeten, knieën, heupen en ruggengraad.

Regelmatig Trampolinespringen verhoogt dan ook de botdichtheid, versterkt de botten en voorkomt hierdoor uiteindelijke osteoporose.

4.Uniek springplezier voor het hele gezin

Behalve dat springen op een Trampoline een heel leuke activiteit voor het hele gezin, kan het ook een geweldige manier zijn om een nog hechtere band met je kind op te bouwen.
En zien we dat het een uitstekende manier is om ervoor te zorgen dat ze minder schermtijd per dag verbruiken. Trampoline springen is dus een geweldig leuke buitenactiviteit die je samen met je familie en vrienden kunt doen.

En vergeet niet:
Het antwoord op de vraag: "Moet ik een Trampoline kopen?" Is altijd JA!En natuurlijk dat je je aankoop altijd bij een winkel doet, die gespecialiseerd is in de verkoop van Trampolines en dat je je Trampoline altijd gebruikt volgens de voorschriften.

 

 

Door: 12SPRINGS
Gepubliceerd op: 01-07-2020