Op 4 september 2021 heeft de Rotterdamse sportwethouder Sven de Langen een nieuwe turnhal geopend in Topsportcentrum Rotterdam. Deze unieke trainings- én wedstrijdhal vormt sinds deze week de thuisbasis voor het TeamNL topsportprogramma turnen heren.

De komst van het TeamNL topsportprogramma turnen heren naar Rotterdam is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), NOC*NSF, Topsport Metropool, gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport.

“Het is geweldig om dit eerste TeamNL topsportprogramma in Rotterdam te mogen verwelkomen”, aldus Sven de Langen, wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport. “We hebben hier met z’n allen hard aan gewerkt en ik ben er trots op dat het is gelukt.”

In Nederland zijn er nu vier locaties met een topsportprogramma turnen. Rotterdam is het nieuwe trainingscentrum van in totaal vijf topturners uit de regio Zuidwest-Nederland, van wie Rotterdammer Bart Deurloo (vorige maand nog olympisch finalist op de rekstok in Tokio) de bekendste is, en een groep aankomende junioren die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

“Samen met de KNGU, die eigenaar is van het topsportprogramma, NOC*NSF en de gemeente Rotterdam hebben we een turnhal gerealiseerd die uniek is in Nederland”, zegt Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport. “Het is een trainings- én wedstrijdhal, met de modernste toestellen, voorzieningen en hulpmiddelen.” In de hal liggen 12SPRINGS Airmaterialen, waar met veel plezier op geoefend wordt. Er zijn ook vrouwentoestellen, waardoor de hal breder inzetbaar is. Rotterdamse turnverenigingen kunnen gebruikmaken van de hal op vrije uren voor eigen trainingen en club- en regiowedstrijden. Ook zullen er EK- en WK-kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd. De hal beschikt over permanente tribunes met ruim 700 zitplaatsen.

Bron: Rotterdamtopsport.nl.
Foto: Mirjam Lems